Dünya Mutfağından Kolay ve Pratik 3 Yemek Tarifi

12-07-2024 09:51
Dünya Mutfağından Kolay ve Pratik 3 Yemek Tarifi

Dünya mutfağından kolay ve pratik yemek tarifleri mi arıyorsunuz? İşte İtalyan, Meksika ve Hint mutfağından kolayca hazırlayabileceğiniz üç lezzetli tarif!

Yemek yapmak her zaman zor ve zaman alıcı olmak zorunda değil. Dünya mutfağından ilham alarak hazırlayabileceğiniz bu üç kolay ve pratik tarifle mutfağınıza lezzet katabilirsiniz. İşte, Türk mutfağına yakın lezzetlerine yakın üç harika tarif:

1.)    İtalyan Mutfağından: Spaghetti Aglio e Olio

İtalyan mutfağının en basit ama bir o kadar lezzetli yemeklerinden biri olan Spaghetti Aglio e Olio, sarımsak ve zeytinyağı ile tatlandırılmış bir makarna çeşididir.

Bu tarifi hazırlamak için öncelikle 400 gram spagettiyi tuzlu kaynar suda al dente kıvamına gelene kadar haşlayın.

Bu sırada, büyük bir tavada yarın su bardağı zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış dört diş sarımsağı ekleyin.

Sarımsaklar altın rengini alıncaya kadar kavurun ve ardından bir çay kaşığı kırmızı pul biberi ekleyin. Haşlanmış spagettiyi süzüp tavaya ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz, karabiber ve doğranmış taze maydanoz ile tatlandırarak servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş parmesan peyniri de ekleyebilirsiniz.

2.)     Meksika Mutfağından: Tavuk Fajita

Renkli sebzeler ve baharatlı tavukla hazırlanan bu lezzetli Meksika yemeği, Türk damak tadına da oldukça yakın.

500 gram tavukgöğsünü şeritler halince doğrayın ve iki yemek kaşığı zeytinyağı ile büyük bir tavada altın rengini alana kadar pişirin.

Ardından, şeritler halinde doğranmış birer adet kırmızı, sarı ve yeşil biber ile bir büyük soğanı tavaya ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Bir tatlı kaşığı kimyon, bir tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber, bir tatlı kaşığı sarımsak tozu, tuz karabiber ekleyin ve karıştırarak pişirin. Tavuk ve sebzeler iyice piştikten sonra ocaktan alın ve tortilla ekmeği içinde servis edin.

3.)    Hint Mutfağından: Tikka Masala Soslu Tavuk

Baharatlı ve kremalı sosuyla dikkat çeken bu Hint yemeği, Türk mutfağındaki baharat severler için ideal.

500 gram tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın ve bir su bardağı yoğurt ile iki yemek kaşığı tandoori baharatı karışımında buzdolabında en az 30 dakika marina edin.

Büyük bir tavada iki yemek kaşığı tereyağını eritin, doğranmış bir büyük soğanı ekleyin ve karamelize olana kadar pişirin.

Ardından, üç diş doğranmış sarımsak ve bir yemek kaşığı rendelenmiş taze zancefili ekleyin ve aromaları çıkana kadar karıştırarak pişirin.

Marine edilmiş tavukları tavaya ekleyin ve karıştırarak pişirin. 400 gram domates püresini ekleyin ve karıştırarak 10 dakika pişirin. Bir su bardağı krema ve bir tatlı kaşığı garam masala ekleyin iyice 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.